Friday, August 3, 2012

Deniz Ürünleri Salatası Tarifi













Deniz Ürünleri Salatası


MALZEMELER

1 kutu 160 gramlik Ton baligi

10-12 adet küçük karides(haslanmis ve soyulmus)

3 yaprak marul  ½ adet kuru sogan

1 yaprak kirmizi lahana

1 adet iri kirmizi turp

1 adet limonun suyu

Zeytinyagi (sizma)

YAPILIŞI

Marul yapraklarini iyice yikadiktan sonra enine seritler halinde dograyip

derince bir kaba (salata kabina) alin. Kirmizi lahanayi da, önce yapraklari

boyuna ikiye bölüp ayni sekilde dograyin ve kaba ilave edin. Turpu

rendeleyin ve kaba ekleyin. Sogani yarim daire halkalar halinde dograyin.

Bir kaba alip üzerine bol tuz serpin ve yugurun. Sonra yikayip salataya

ilave edin. Ton baligininin yagini süzün ve küçük parçalara bölün.

Karidesleri dörde bölün ve ton baligi ile salataya ilave edin. Salataya limon

suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip iyice karistirin.

 

No comments:

Post a Comment