Saturday, July 28, 2012

Kabak Oturtma Tarifi, Kabak Oturtma Nasıl Yapılır tarifleri






Hafif vede sağlıklı kabak oturma yemeğimizin tarifini sizlerle paylaşıyorum, Kabak Oturtma Tarifini umarım beğenirsiniz şimdiden herkeze afiyet olsun.



Kabak Oturtma Tarifi

Kuşbaşı eti üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup düdüklü tencerede haşlayın.

Diğer tarafta soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp soteleyin. Domatesi de küp küp doğrayıp ilave edin. Hafifçe pişince haşlanmış eti ilave edip 15 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirin.

Bu sürenin sonunda maydanoz, sarmısak ve baharatları ekleyip, 5 dakika daha pişirin.

Kabakları boylamasına uzun uzun dilimleyip tek yüzlerini yağlayıp tost makinasında kızartın.

Küçük boy borcam tepsiye kabaklardan dizin. Üzerine hazırladığınız içten serpiştirin.

Yine kabak dilimlerinden koyup, yeniden iç serpiştirin.

En son kalan kabak dilimleriyle yemeğin üzerini kapatın. Üste domates ve biber dilimleri yerleştirin.

Üzerini kapatıp 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Üstünü açın ve 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.

Güzel bir pilav eşliğinde servis edin.

NOT: Servis ederken ben bıçakla dilimleyerek servis edin. Yoksa kabaklar uzun haliyle şık görünmeyecektir.




Kabak Oturtma Malzemeleri

1 kg. kabak

500 gr. kuşbaşı et

2 adet kuru soğan

3 adet yeşil biber

4 adet domates

Yarım demet maydanoz

4 diş sarmısak

Karabiber, çok az kimyon, tuz

No comments:

Post a Comment