Tuesday, July 3, 2012

Kabak tatlısı tarifi

kabak tatls


Kabak tatlısı tarifi


Malzemesi:
-3 kilo bal kabağı
-1 kilo toz şeker
- 250 gram ceviz için
-5-6 adet karanfil
-1 su bardağı su


Yapılışı:
Kabağı ikişer parmak kalınlığında 4`er parmak uzunluğunda doğrayalım. Kabuklarını soyup çekirdek hanelerini temizleyelim. Bir tencerenin dibine yarısını düzgünce dizip, üzerine toz şekerin yarısını ve karanfilleri serpiştirelim. Kalan kabakları üzerine dizip, kalan şekeri serpiştirelim. Mümkünse bir gün eğer vaktimiz var ise 4-5 saat bekletelim ki kabaklar suyunu salsın.
Kabakları sulanınca tencereyi ocağa koyup, bir çay bardağı su ilave edelim. Kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Arzu edenler, kabaklar piştikten sonra, kabakları fırına dayanıklı bir tepsiye dizip hafifçe kızartabilir. Fırından çıktıktan sonra soğutup üzerine ince kıydığımız ceviz ile servis yapalım.

No comments:

Post a Comment