Tuesday, July 17, 2012

Köz Patlıcanlı Soslu Köfte Tarifi




Köz Patlıcanlı Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler:






Köfte si İçin:








  • 500 gr köftelik kıyma (2 kez çekilmiş)














  • 3 dilim ufalanmış bayat ekmek














  • 1 adet rendelenmiş iri boy soğan














  • 1 iri diş dövülmüş sarımsak














  • 1 adet küçük boy yumurta














  • 1 çay kaşığı karabiber














  • 1 tatlı kaşığı kimyon














  • 1 tatlı kaşığı tuz



















Yoğurma kabında tüm malzemeleri koyup karıştırın.  Tezgahın üzerinde en az 10 dk. çarpa çarpa yoğurup, 1 saat da dinlendirin. Dinlenen köftelere istediğiniz gibi şekil vererek teflon tavada arkalı önlü kızartın.






Köftenin altı için:








  • 4 adet orta boy közlenmiş bostan patlıcan














  • 1 su bardağı yoğurt














  • 500 gr kese yoğurdu














  • 2 diş dövülmüş sarımsak














  • yeterince tuz



















Közlenmiş patlıcanların  içini kaşıkla boşaltarak süzgecin içerisine çıkarın. Fazla suyunun gitmesi için arada karıştırarak 15 dk. bekletin. Yoğurtları sarımsakla ve tuzla birleştirip, ufak ufak doğradığınız patlıcanla iyice karıştırıp kullanıma hazırlayın.






Ayrıca;








  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates














  • 4 kaşık sıvıyağ














  • 2 adet ince şeritler halinde kesilmiş kırmızı biber














  • 2 adet ince şeritler halinde kesilmiş yeşil biber














  • 1 çay kaşığı tuz



















domatesi 2 kaşık sıvıyağ ve tuz ile birlikte güzelce pişirin. Kalan yağda da şerit halinde kestiğiniz biberleri kapaklı bir tavada yumuşayana kadar soteleyin.






Hazırlanışı:






Yayvan bir servis tabağına önce yoğurtladığınız patlıcanı yayın. Üzerine pişirdiğiniz köfteleri sıralayın. Sotelediğiniz biberleri aralara serpiştirip, pişirdiğiniz sosu da üzerilerine gezdirin.  Ilık halde iken servis yapabilirsiniz.






Afiyet Olsun…

No comments:

Post a Comment